Corona

Corona

Deze update is van 12  mei 10.30 uur, houd deze pagina in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.

Je zult begrijpen dat in deze uitzonderlijke situatie wij meer tijd nodig hebben om alle reacties van onze gasten te verwerken. Wij vragen daarvoor je begrip. 
Alle gasten die een kampeerplaats of tentlodge hebben gereserveerd met een aankomst tot maximaal 1 juni krijgen van ons persoonlijk bericht.  Heb je een kampeerplaats of tentlodge gereserveerd met aankomst na 1 juni dan vragen we je om nog even geduld te hebben en verzoeken je vriendelijk om nog geen contact met ons op te nemen omdat ook wij momenteel nog niet weten hoe de situatie 1 juni is..
Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Bedankt voor je begrip.

In de tussentijd “Wees lief voor jezelf en anderen” we moeten met elkaar deze crisis gezond doorkomen.

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij krijgen op dit moment veel vragen over de gevolgen voor reeds geboekte vakanties. We delen jullie zorgen en daarom hebben we deze Vragen & Antwoorden voor jullie op een rijtje gezet.

Kan ik in verband met het Coronavirus nog op vakantie naar de Molenhof?
Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten met 1 juli. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie RECRON en gemeente die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus. 

Ik kom na 1 juni op vakantie, gaat dat door?
Op dit moment verwerken wij eerst de informatie met gasten die tot 1 juni komen. Kom je in juni dan vragen we je om nog even te wachten. Het tijdspad dat is uitgezet door de overheid voor volledige opening van de camping is tot 1 juli. Dit is echter een planning en hier kan nog weer van afgeweken worden, wij hopen uiteraard op een eerdere versoepeling zoals bijvoorbeeld ook bij de kappers is gedaan. Bovendien bepaald de veiligheidsregio Twente het beleid ten aanzien van opening van de sanitairgebouwen en zwembaden. Dit beleid kan per regio anders zijn.

Ik heb een lodge gehuurd kan mijn vakantie doorgaan?
De lodges hebben eigen sanitaire voorzieningen (toilet en douche) en hiervoor gelden geen restricties, je vakantie kan dus gewoon doorgaan, De voucherregeling is niet van toepassing voor lodges. Wil je toch annuleren dan gelden de Recron voorwaarden, en kun je niet kostenloos annuleren.

Is de camping wel open?
Op dit moment is de camping geopend, maar zijn niet alle faciliteiten geopend. Lees hier wat dat precies inhoudt. De voucherregeling voor kampeerplaatsen en tentlodges blijft gelden als de sanitairgebouwen gesloten  moeten blijven. Zodra de sanitairgebouwen (eventueel met maatregelen) open mogen geldt de voucherregeling niet meer.

Is het zwembad open?
Het zwembad is geopend vanaf woensdag 20 mei. Er is een maximaal aantal bezoekers toegestaan. Alleen zwemmouwtjes of een zwemband voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen zijn toegestaan. Autobanden, luchtbedden, enz. zijn niet toegestaan.
De toiletten, omkleedruimtes en douches zijn gesloten. Kom in badkleding naar het zwembad.. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt: houdt 1.5 meter afstand, ook op de glijbaan. Wij verwachten dat elke bezoeker zijn verantwoording neemt en zich houdt aan de regels. Bij het niet naleven van de regels zijn wij genoodzaakt om het zwembad te sluiten.

Kan ik mijn vakantie annuleren?
Heb je een kampeerplaats of tentlodge geboekt met aankomst na 1 juni,  dan kun je niet kosteloos annuleren. Heb je geboekt met aankomst voor 1 juni dan krijg je persoonlijk bericht. Wij vragen je om niet te bellen of emailen, tenzij het antwoord op je vraag niet op deze pagina staat.
Mocht je je verblijf toch willen annuleren dan kun je daarvoor gebruik maken van je annuleringsverzekering. Wij raden je aan om vooraf contact op te nemen met je verzekeraar om na te vragen of deze de kosten wel vergoed. De voorwaarden verschillen namelijk per annuleringsverzekering. Houd er wel rekening mee dat je bij annulering mogelijk je hele reissom kwijt bent. Als er geen negatief reisadvies is afgekondigd en je besluit te annuleren, dan is dat voor eigen rekening.

Ik heb een annuleringsfonds via de camping bij mijn boeking afgesloten, wat zijn jullie voorwaarden?
Wil je niet op vakantie omdat het onveilig voelt, dan heb je géén recht op een vergoeding via het annuleringsfonds. Angst is geen 'geldige' reden om de reis kosteloos te annuleren. Ga je toch annuleren dan gelden deze voorwaarden (artikel 6)  
Wij volgen de adviezen en richtlijnen van de overheid strikt na. De richtlijnen kun je terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief mochten het zwembad en andere voorzieningen gesloten zijn?
Je hebt geen recht op een lager overnachtingstarief, omdat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld. 
Wij gaan er van uit dat als de maatregelen opgeheven of versoepeld worden, wij ook alle voorzieningen weer mogen openen. 
Op deze pagina  kun je precies zien wat er op dit moment open is. 

Ik ben bang dat ik mijn geld voor de reservering kwijt ben. Wat gebeurt er met mijn betaling?
Wettelijk heb je geen recht op terugbetaling als door overmacht een reservering niet door kan gaan. Dat vinden wij een hele vervelende regeling. Mocht je reservering van een kampeeerplaats of tentlodge niet door kunnen gaan omdat de sanitairgebouwen gesloten moeten blijven in de periode waarin je hebt gereserveerd, dan krijg je een voucher, waarmee je je vakantie om kunt boeken naar een verblijf in 2020 en 2021. Op deze manier kunnen jullie dan optimaal van jullie vakantie genieten. Wij zullen betaalde termijnen dus niet terugbetalen. Hier vind je de voorwaarden van de voucher.  
Je hebt geen recht op een voucher als je reservering na 1 juni is, mocht dit op een later tijdstip wijzigen dan krijg je persoonlijk bericht.
Ook heb je geen recht op een voucher als je een lodge of familiehuis hebt gehuurd.