Corona

Corona

Deze update is van 27 Maart 8.35 uur, houd deze pagina in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.

Je zult begrijpen dat in deze uitzonderlijke situatie wij meer tijd nodig hebben om alle reacties van onze gasten te verwerken. Wij vragen daarvoor je begrip. Momenteel wordt binnen onze sector druk gewerkt aan een eventuele regeling en meer duidelijkheid. Op dit moment weten wij net zoveel als jullie.
Alle gasten die hebben gereserveerd met aankomst datum tot maximaal 6 april krijgen van ons persoonlijk bericht zodra er meer duidelijkheid is. Over alle reserveringen vanaf 6 april kunnen wij nog geen uitspraak doen, hiervoor houden wij ons aan de maatregelen van overheid en RIVM. Wij vragen je dan ook  om nog even geduld te hebben en verzoeken je vriendelijk om nog geen contact met ons op te nemen omdat ook wij momenteel nog niet weten hoe wij dit moeten aanpakken. Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Bedankt voor je begrip.

In de tussentijd “Wees lief voor jezelf en anderen” we moeten met elkaar deze crisis gezond doorkomen.

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij krijgen op dit moment veel vragen over de gevolgen voor reeds geboekte vakanties. We delen jullie zorgen en daarom hebben we deze Vragen & Antwoorden voor jullie op een rijtje gezet.

Onze receptie is momenteel overbelast, we zijn helaas telefonisch niet bereikbaar.

Kan ik in verband met het Coronavirus nog op vakantie naar de Molenhof?
Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie RECRON en gemeente die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Gaat de camping wel open?
Op 26 maart heeft de Veiligheidsregio Twente de volgende noodverordening gepubliceerd:""Het is verboden zich te bevinden op vakantieparken, campings en camperplaatsen alsook overige locaties waarin toeristisch of recreatief verblijf plaatsvind".
Je begrijpt dat dit wel heel hard is aangekomen bij ons en onze medewerkers. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 6 april.  Door de noodverordening mogen wij tot 6 april niet openen.Wat er daarna gebeurt weten wij ook niet..

Kan ik mijn vakantie annuleren?
We zouden het erg spijtig vinden als je je vakantie zou annuleren.
Mocht je je verblijf toch willen annuleren dan kun je daarvoor gebruik maken van je annuleringsverzekering. Wij raden je aan om vooraf contact op te nemen met je verzekeraar om na te vragen of deze de kosten wel vergoed. De voorwaarden verschillen namelijk per annuleringsverzekering. Houd er wel rekening mee dat je bij annulering mogelijk je hele reissom kwijt bent. Als er geen negatief reisadvies is afgekondigd en je besluit te annuleren, dan is dat voor eigen rekening.

Ik heb een annuleringsfonds via de camping bij mijn boeking afgesloten, wat zijn jullie voorwaarden?
Wil je niet op vakantie omdat het onveilig voelt, dan heb je géén recht op een vergoeding via het annuleringsfonds. Angst is geen 'geldige' reden om de reis kosteloos te annuleren. Ga je toch annuleren dan gelden deze voorwaarden (artikel 6)  
Wij volgen de adviezen en richtlijnen van de overheid strikt na. De richtlijnen kun je terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat het zwembad en andere voorzieningen in ieder geval  tot en met 6 april gesloten zijn?
Doordat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.

Ik heb een (kleintje) voorseizoen of seizoenplaats geboekt vanaf 3 april, kunnen wij gewoon naar de camping komen?
Door de noodverordening van de veiligheidsregio Twente mogen wij op dit moment niet opengaan tot 6 april. Wij volgen de richtlijnen van de overheid. Je ontvangt van ons persoonlijk bericht.

Ik ben bang dat ik mijn geld voor de reservering kwijt ben, als de camping gesloten blijft. Wat gebeurt er met mijn betaling? Wettelijk heb je geen recht op terugbetaling als door overmacht een reservering niet door kan gaan. Dat vinden wij een hele vervelende regeling. Daarom wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een voucher-regeling. Mocht je reservering niet door kunnen gaan omdat de camping gesloten is in de periode waarin je hebt gereserveerd, dan krijg je een voucher waarmee je je vakantie om kunt boeken naar een verblijf in 2020 en 2021. Op deze manier kunnen jullie dan optimaal van jullie vakantie genieten. Wij zullen betaalde termijnen dus niet teugbetalen. De voorwaarden voor deze vouchers zullen op onze site komen te staan.