Wist je dat?

Alles wat je moet weten

Reserveringen

Vanaf welke tijd mag ik aankomen?

Als je hebt gereserveerd mag je vanaf 13.00 uur op je kampeerplek. Lodges vanaf 15.00 uur. Kampeerhutten vanaf 14.00 uur en het familiehuis vanaf 16.00 uur.

Tot hoe laat kan ik aankomen?

De receptie is geopend  tot 17.00 uur (laagseizoen) of 18.00 uur (hoogseizoen). Als de receptie gesloten is kun je je nog tot 20.00 uur aanmelden. Neem even contact met ons op als je door omstandigheden later aankomt.

Wanneer krijg ik een bevestiging van mijn reservering?

Je krijgt binnen 24 uur een definitieve bevestiging per mail. Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan met de mail, als je de bevestiging niet binnen een werkdag hebt ontvangen dan vragen wij je om even contact met ons op te nemen. 

Kan ik een optie nemen op een kampeerplaats of een verhuuraccommodatie?

Dat kan zeker. Je kunt voor maximaal 2 weken een optie nemen. Geef bij het online reserveren bij de opmerkingen aan dat het om een optie gaat. Je krijgt dan een optiebevestiging van ons. Neem je voor de vervaldatum zelf contact met ons op?

Hoe zit het met de betalingen?

2 weken na reservering betaal je 50 % van het totaalbedrag, het restant betaal je een maand voor de aankomstdatum.

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling?

Je krijgt een bevestiging van een betaling. Mochten wij geen betaling hebben ontvangen dan ontvangt je altijd eerst van ons bericht. Een reservering wordt pas geannuleerd na een betalingsherinnering. Je kunt wel altijd je reservering inkijken op je Mijn Molenhof. 

Campinginformatie

Hoeveel ampère elektra hebben de kampeerplaatsen?

Alle kampeerplaatsen beschikken over 8 ampère stroom (ca. 1840 Watt). Je kunt dit eventueel ophogen bij de receptie naar 12 of 16 ampère. Veel huishoudelijke apparaten, zoals een waterkoker of senseo, verbruiken al snel tussen de 1400 en 2000 Watt. Daarom raden wij ten zeerste aan om speciale campingapparatuur te gebruiken, aangezien dit zuiniger is in stroomverbruik. 
Meer informatie over elektra kun je vinden op deze pagina www.demolenhof.nl/elektra

Mag ik een hond meenemen?

Per kampeerplaats mag je maximaal 2 honden meenemen. Op alle kampeerplaatsen zijn honden toegestaan. Op de camping moeten honden aangelijnd zijn en moet je een zakje of schepje meenemen. De hond kan uitgelaten worden via de hoofdingang. Naast Sanitairgebouw 4 op veld C is ook een uitgang (geen ingang).Via dit poortje kunt je snel naar het wandelgebied en het kanaal achter de camping. Honden zijn ook toegestaan in de (tent)lodges, familiehuis en kampeerhutten.

Kan ik een 2e auto meenemen?

Een 2e auto kan alleen op de aankomst- en vertrekdag even op de camping om uit te laden, daarna kan deze op de bezoekersparkeerplaats geparkeerd worden. De ruimte op de bezoekersparkeerplaats is beperkt, wij kunnen niet garanderen dat hier voldoende plek is voor 2e auto's. 

Ik heb een kampeerplaats op een autovrij veld, waar moet ik mijn auto parkeren?

Veld A en B zijn autovrij, op deze velden mag de auto alleen op de aankomst- en vertrekdag het veld op, daarna kun je je auto op de parkeerstook om het veld of naast het veld parkeren. Elke plek heeft een genummerde parkeerplaats, dus je auto hoeft niet op de algemene bezoekersparkeerplaats buiten de camping.

Ik wil mijn auto niet op de kampeerplek, waar kan ik de auto parkeren?

Als je je auto niet op je kampeerplek wilt kun je deze op de bezoekersparkeerplaats parkeren. Wij kunnen geen plekken garanderen op de bezoekersparkeerplaats. Je mag je auto nooit op lege kampeerplaatsen parkeren.

Hoe groot zijn de kampeerplaatsen?

De kampeerplaatsen zijn ongeveer 100 m2 tot 120 m2.

Welk grondzeil is toegestaan?

Onder je voortent mag je grasdoorlatend materiaal gebruiken, onder je luifel is geen enkel grasbedekkend materiaal toegestaan. Heb je alleen een luifel en geen voortent dan mag je grasdoorlatend grondtapijt gebruiken. Grasdoorlatend tapijt mag je dus alleen gebruiken onder je tent of luifel die direct aan de caravan vastzit. Een luifel met dichte wanden die aan de voortent vastzit is ook een luifel en hier mag je dus ook geen grondtapijt gebruiken. Wel zo prettig voor de gasten die na jou komen.

Mag ik een bijzettentje plaatsen?

Een bijzettentje (max. 4 m2) is geen probleem, dit mag je gratis bijplaatsen.

Kan ik de barbecue meenemen?

Barbecues zijn overal toegestaan, verspreid over de camping staan ook nog vaste barbecues. Deze mag iedereen gebruiken.
Vuurkorven zijn niet toegestaan.

Hoe kan ik mijn televisie instellen?

Iedere kampeerplaats beschikt over een eigen antenne-aansluiting. Om gebruik te maken van ons zender aanbod moet je zelf een coax kabel aansluiten. Na het aansluiten van de kabel kun je in het menu van je tv de zenders zoeken. Kijk voor het instellen van je tv op www.caiway.nl Zorg dat je instelling op digitaal staat. Frequentie: 369.000 Mhz en netwerk ID: 2642. 

Ik wil graag een opblaaszwembad op mijn kampeerplek, mag dat?

Nee, dat mag niet. Alleen zwembadjes voor de allerkleinsten met een doorsnee van maximaal 1 meter zijn toegestaan.

Algemene informatie

Ik krijg een logeetje tijdens de vakantie, mag dat?

Logeetjes zijn altijd welkom. Een logee moet wel aangemeld worden bij de receptie. Kosten zijn € 6,-- per nacht (laagseizoen) € 7,-- (hoogseizoen), exclusief toeristenbelasting € 0,70 p.p.p.n. Auto's van logees kunnen niet op de camping, ook niet voor uitladen, er staan bagagekarretjes ter beschikking.

Hoe zit het met visite?

Visite betaalt € 2,00 bezoekerstarief. Er zijn een beperkt aantal bezoekersparkeerplaatsen. De auto van je visite mag niet op de camping.

Mijn zoontje wil graag vissen in de visvijver, heeft hij een vergunning nodig?

Er mag zonder vergunning gevist worden in de visvijver op de camping. In de visvijver zitten vooral karpers.

Onze dochter kan nog niet zwemmen, is zo'n zwembad, visvijver en PlonsPlas niet gevaarlijk?

Er zit een hek om de visvijver, kleine kinderen kunnen er niet zo in lopen. Zonder barcode kaart kun je niet naar het zwembad.
De PlonsPlas is afgescheiden met een hek en een poort.

Hoe zit het met warm water en douchen heb ik hier muntjes of iets anders voor nodig?

Douches en warm water zijn gratis. De douches hebben timers, je krijgt 6 minuten warm water. De sanitairgebouwen zijn geen speelplaats, om deze reden zijn de douches in het sanitairgebouw S4 (bij de PlonsPlas) tussen 12.00 en 18.00 uur gesloten. In andere gebouwen zijn de douches wel geopend. 

Hoe zit het met WIFI?

Op de camping is een draadloos internet-netwerk. Je kunt vanaf je eigen plek internetten met je eigen laptop. Dit netwerk heeft een dekking van ongeveer 95%. Voor de gratis WIFI heb je een wachtwoord nodig. Het wachtwoord is: supertof. Let er op dat wij zogenaamd ‘camping WiFi’ aanbieden. Ons WiFi netwerk is dan ook niet geschikt om films te downloaden of HD livestreams te kijken. Maar je vakantiefoto’s delen via WhatsApp en social media of uw mail bijhouden lukt prima! De kwaliteit zal altijd afhankelijk zijn van drukte op het netwerk. E-mails verzenden en ophalen is alleen mogelijk met een online email account. Na 24 uur wordt je automatisch uitgelogd, waarna je zelf weer even moet inloggen.  Wil je sneller internet dan kun gebruik maken van het betaalde netwerk. Kosten € 2,-- per dag, of € 10,-- per week. Codes voor één apparaat kun je kopen bij de receptie. Wij maken gebruik van een open netwerk, de verantwoording ligt hiervoor bij de gast, wees dus voorzichtig met wachtwoorden en inlogcodes. 

Kan ik fietsen huren?

Op de camping kun je fietsen huren voor volwassenen ook hebben wij skelters om te huren. Wij verhuren geen kinderfietsen, wel kinderzitjes.

Kan ik mijn elektrische auto opladen op de camping?

Naast sanitairgebouw 5 (tussen veld A en veld B) vind je laadpalen voor elektrische auto's. Laat je auto niet staan als deze is opgeladen. Kentekens zijn geregistreerd in ons reserveringssysteem. Auto's mag je alleen opladen bij de laadpalen. Het is verboden deze te laden op je eigen plek/huuraccommodatie of op lege plekken enz. Onze laadpalen kun je gebruiken met de meeste bekende laadpassen. 

Waar kan ik boodschappen doen?

Op de camping is een kampwinkel voor verse broodjes, gekoelde drank en "vergeten boodschappen". 
In Weerselo (1 km) is een supermarkt.

Is er een AED apparaat beschikbaar op de camping?

Die is er zeker. Het AED apparaat hangt naast de ingang van de receptie. 

Kan ik mijn krant of pakketjes laten bezorgen op de camping?

Het is niet mogelijk om je krant tijdelijk te laten bezorgen op de camping. Heb je een abonnement dan kun je op je vakantie adres meestal je krant digitaal lezen.
Pakketjes kun je laten bezorgen bij de receptie, het is niet mogelijk om pakketjes te laten bezorgen waar een handtekening voor nodig is. Pakketjes liggen op een plek die voor iedereen toegankelijk is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor kwijtgeraakte pakketjes. Pakketjes kun je alleen afhalen tijdens openingstijden van de receptie.

Annuleren

Ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten, wat nu?

Als je geen annuleringsverzekering bij ons of elders hebt afgesloten hanteren wij de voorwaarden Recreatieverzekeringen, je betaalt dan onderstaande percentages bij annulering:

  • annulering meer dan 3 maanden voor aankomst 15 %
  • annulering tussen 2 en 3 maanden voor aankomst 50 %
  • annulering tussen 1 en 2 maanden voor aankomst 75%
  • annulering minder dan 1 maand voor aankomst 90 %

Ik heb wel een annuleringsverzekering, wat moet ik doen?

Geef zo snel mogelijk door dat je wilt annuleren, je ontvangt dan van ons een annuleringskostennota voor jouw verzekering.